søndag den 21. april 2013

Den lille krokodille der fik tandpine

For lidt tid siden fik jeg øje på dette blogindlæg, og det kunne jeg ikke bare passere
Beskrivelsen på børnebogen lyder sådan:
"Bogen er skrevet og illustreret af Sten Platz. En børnebog for både små og store, der handler om den lille krokodille, der får tandpine og derfor får brug for hjælp og gode råd fra junglens mange sjove dyr - som f.eks. den slikspisende elefant og gorillaen med det charmerende smil. En fremragende fortælling om tandhygiejne, som egner sig godt til oplæsning for de små, når tænderne skal børstes. Bogen har en god og overkommelig længde på 12 flotte og farverige sider"
Jeg ELSKER at finde nye gode og sjove børnebøger, som også meget gerne må henvende sig lidt til de voksne. (For så gider de voksne som regel læse dem liiiige en ekstra gang. ;-))
Måske er det lidt en arbejdsskade, da jeg er pædagog, men efter jeg selv er blevet mor, synes jeg det er skønt at hygge med ungerne med en god og sjov bog. Og så gør det jo bestemt ikke noget hvis man også kan lære lidt samtidig!
Jeg synes at "den lille krokodille der fik tandpine" rummer disse ting.
Først var jeg lidt skeptisk over ordvalget i bogen, for synes der var en del "voksenord", men jeg tog fejl. De er nemlig ikke for svære, og kan istedet give en lille snak om hvad de betyder. Og det synes jeg er helt fint! og der er heller ikke for mange af dem, så børnene skal bruge for meget tid for at forstå dem, istedet for "bare" at høre en historie.
Min datter på 4 år er VILD med bogen. Første gang jeg læste den for hende, var vi ikke engang nået halvvejs før hun spurgte om vi kunne læse den en ekstra gang. Det er altså et godt tegn! :-)
Bogen har også en tilpas længde som fx godnatlæsningsbog, ikke for kort og ikke for lang.
Vi har efterhånden læst bogen mange gange og hun sidder stadig opslugt og stille når vi læser den. Tror bestemt at illustrationerne er med til at fastholde hende, hvilket man godt kan forstå, for de er altså virkelig skønne!!!
Ang læringsdelen, ja udover "de der voksenord", så har min datter nu også styr på, at det er fugle der hjælper krokodiller med at ordne tænderne. :-)
Jeg vil helt klart anbefale bogen, som du kan købe hos Saxo lige HER til bare 20kr!
Derudover har Den lille krokodille også sin egen facebook side.

Jeg håber der kommer flere historier om den lille krokodille eller evt om de andre søde dyr fra bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar