søndag den 23. januar 2011

Første firkant – DONE!

Så fik jeg lavet min første firkant færdig og dermed også mine patchwork lektier for denne uge. :-) Jeg synes den er blevet ret fin, men kan helt klart se at der sagtens kan komme nogle forbedringer. IMG_2122

Den måler 18x18 cm og er 1 ud af ca 15 firkanter så der er noget vej endnu…

IMG_2123

Bagsiden er mindre køn ;-)

mandag den 17. januar 2011

Patchwork-lektier…

Her til aften har jeg været til første lektion i patchwork for begyndere. Og hold da op, hvor har jeg allerede lært meget og fået utrolig mange fif. Vi har en lærer der bare siger tingene som de er, hvad der er uundværligt arbejdsredskaber, og hvad der er noget bras og spild af penge. For som hun siger, patchwork er en dyr hobby så der er íngen grund til at bruge penge på noget unødvendigt… Hende kan jeg godt li’. ;-)

IMG_2079

Det er disse skønne stoffer jeg arbejder med, de skal blive til et hyggetæppe til min datter.

Jeg er spændt på at se hvor længe mit patchwork dukke tæppe kommer til at holde og være pænt, for efter hvad hun fortalte er der godt nok mange ting jeg ikke skulle have gjort! Nå men hvad, det var jo første gang. ;-)

Til næste gang skal vi lave en blok, et lille stykke patchwork, som så skal sættes sammen med en masse andre blokke, som så bliver det endelige tæppe. Vi kommer til at arbejde med tre slags patchwork-håndsynings-metoder og denne, sy over pap, skulle være den mest besværlige af dem! Så jeg er meget spændt på at arbejde med de næste… Men en hel blok til næste mandag! puha jeg har travlt… Men det kribler i fingrene for at komme i gang! :-)

Så det næste stykke tid kommer det nok til at handle mest om patchwork her på bloggen, men jeg håber bestemt at I har lyst til at læse med alligevel!?!?!? :-)

søndag den 16. januar 2011

Patchwork dukke tæppe!

pdt1
Så blev jeg endelig færdig med et dukketæppe som min datter skal have i 2 års fødsesldagsgave om en måneds tid. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med det, især når det nu er det første patchwork jeg har lavet. I hvert fald i min voksentid. Min moster er ubeskrivelig dygtig til patchwork og jeg har som barn lavet en smule sammen med hende. Desværre ses vi ikke mere, ellers havde jeg den ultimative læremester!
IMG_2091
IMG_2117
Forside og bagside. Jeg er især vild med cupcake-stoffet på bagsiden!
Det er kun “quilte-kanten” og skråbåndets ene side der er syet på maskine, resten er lavet i hånden. Hjørnerne var en udfordring og de er bestemt ikke perfekte, da jeg bare har prøvet mig lidt frem, men de er ok… Nu mangler jeg så bare dukkepuden…
Noget af det bedste ved dette projekt har helt sikkert været alle de skønne timer jeg har tilbragt med min veninde, som har lavet et lign. tæppe til hendes datter. Og i morgen starter vi på patchworkkursus sammen, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til!

fredag den 14. januar 2011

Mit nye hæklehus!

I går modtog jeg mit nye hæklehus som jeg har bestilt og købt af dandylion via hendes shop på amio. Jeg var blevet noget så træt af ikke at kunne finde lige den hæklenål jeg lige skulle bruge, så nu skulle det være! Et fint fint “Yvonne”-hæklehus!
hæklehus
Nu skal jeg så bare have fundet mine hæklenåle så de kan komme på plads i deres nye hus…

torsdag den 13. januar 2011

tirsdag den 11. januar 2011

jubii...

Har i dag modtaget en mail omkring det patchwork-kursus jeg skal starte på, på mandag!  hmm men må da vist hellere finde mit gamle penalhus frem for vi skal både have linial, blyanter og passer med! Det er godt nok mange år siden jeg sidst har brugt en passer...
Kurset hedder "begynder patchwork - håndsyning" og det er her min veninde og jeg skal på kursus! Ihh jeg glæder mig!

søndag den 9. januar 2011

Hæklet hue og tørklæde

IMG_2033

Før jul fik jeg hæklet et tørklæde ud fra en opskrift i “På pinde og nåle – strikkede og hæklede farvoritter”. Opskriften er lavet af Stine Hoelgaard Johansen. Efter jul fik jeg hæklet huen, hæklet ud fra denne opskrift. Jeg er helt vild med farven og glad for at jeg nu har et pænt sæt “vinterudstyr”… problemet er bare at jeg ligner en kegle med den hue på! Eller det gør jeg nok med alle huer, har bare ikke hue-hoved, men ØV hvor er det surt! Tror bare jeg gemmer det lidt, det kunne jo være at jeg senere kunne bruge det… håber jeg…

Blomstervest…

Jeg har hæklet to af disse veste til min datter. Den ene alt for lille og den anden alt for stor! Måske tredie gang bliver lykkens gang? Den er hæklet ud fra denne opskrift. Nem at hækle, det tager bare lidt tid at få syet den sammen. Jeg har hæklet den i tyndt uldgarn lagt dobbelt.
IMG_2039
IMG_2042


IMG_2040 Her er det den vest der er for stor. (Har ikke lige fået taget billede af den lille) Billedet nederst til venstre er vesten forfra og billedet nederst til højre er bagfra.

lørdag den 8. januar 2011

Og hvad har jeg så brugt min lørdag på?

Jo jeg har været i Silvan, ryddet op, ordnet vasketøj og renset stuk ned alt imens der konstant har været en tyk tåge udenfor fyldt med regn... Ikke lige det fedeste at bruge sin lørdag på, tænker du måske. Men jeg har gjort det hele sammen med min dejlige lille familie... Og så er det det fedeste i verden! :-) Jeg har også leget med modellervoks, tegnet, lavet puslespil, tumlet i sengen, set Peter Plys, fået hæklet en smule og fået min datter til at klukke af grin til hun fik hikke. (Det får hun altid når hun griner meget. :-) ) En skøn dag. Hvad har du brugt din lørdag på?

søndag den 2. januar 2011

Glædeligt år 2011!

Så er jeg vist tilbage til bloglivet og ihh hvor har jeg savnet det! December måned har stået på feber, snot, kold lungebetændelse og udkørthed. Ikke lige det jeg havde planer om i december måned. Planen var at jeg skulle give min datter den hyggeligste julemåned med hjemmelavede julegaver, julebagning, julemusik, julepynt, julekælketure og meget mere. Men det blev det ikke til og selvom hun jo egentlig ikke ved hvad hun er gået glip af, så plager det mig og giver mig en forfærdelig dårlig samvittighed! :-(

Heldigvis var vi alle tre friske i juledagene! :-) Og vi fik holdt to juleaftener! Desværre blev det alt for meget for min lille trold 2. juledag så hun brød helt sammen. Så det var SÅ godt at komme hjem igen og vi har bare hygget, slappet af, leget med modellervoks og alt muligt andet i disse dage. :-)

Og nu er det så blevet år 2011! Jeg håber og tror på at 2011 for min lille familie kommer til at byde på en mere rolig hverdag, at vi får helt styr på vores lejlighed med div ombygninger og omflytninger, at min kæreste og jeg bliver meget bedre til at være kærester og ikke bare mor og far og ikke mindst en hel masse flere kreative projekter!!!! :-) Jeg starter fx på et patchwork-kursus her i januar sammen med en veninde, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg glæder mig til, så snart det er helt færdigt, at vise jer det patchwork-projekt jeg har haft gang i i noget tid nu. :-)

Lige til sidst vil jeg vise jer den vildste gave min datter har fået i julegave af hendes oldemor.

ja det er lidt slidt men det er også 86 år gammelt! :-)

Dette fantastiske kaffestel fik min datters oldemors søster da hun var lille og min oldemor fik det da hendes søster døde, blot 6 år gammel. Kaffestellet er ca 86 år gammelt og det er nu blevet til min datters ynglingslegetøj! Så fantastisk med en helt særlig affektionsværdi man på ingen måde kan købe sig til!!! TAK! :-)