søndag den 15. august 2010

Feriehæklerier!

Jeg havde lovet mig selv, at jeg i min ferie skulle hækle hver dag! Jeg kunne mærke at jeg havde haft en lidt for lang pause og var lidt bange for at det bare skulle ende som “endnu” en hobby, som endte i skabet.

Men det gjorde det heldigvis ikke! Jeg synes virkelig at jeg har været produktiv og kreativ og har hygget mig med det. Så trods en irriterende “hæklearm” midt i ferien, er det da blevet til en del…

mad

En kammerat udfordrede mig og sagde at man da ikke kunne hækle en vanilieis med chokoladeovertræk, som der var taget en bid af, så man kan se isen inden i. Jo det kan man så godt! Selvfølgelig. ;-) Mangler bare lige nogle ispinde… De er stækt inspireret fra denne fantastiske hæklerinde! Øverst til højre: de er ikke færdige endnu, men et isbæger med to iskugler til. Det var egentlig ikke den oprindelige plan, men det må lige vente til jeg får den helt rigtige farve… og ellers en tomatskive og en flødebolle med kokos. Endnu en udfordring, denne gang af svigermor. ;-) ELSKER udfordringer!!!

bier

Insekterne øverst er inspireret af smallstuff. (Se lige de fine ting de har, mon ikke man kunne blive inspireret til noget andet?) Vi så en reklame i et blad og min kæreste synes at de så søde ud. Så jeg fik lavet et par stykker, dog gjort lidt til mine egne. Men synes de er super søde! Olderne (min datters oldeforældre) får et par grydelapper. Oldemor er gammel syerske og har syet det sødeste tøj til min datter (det må der komme et indlæg om en anden gang), så nu er det vist tid til at gengælde. =) Jeg har set dem hos denne utrolige hækler, og jeg prøvede og prøvede mig frem udfra billederne, men kunne bare ikke få dem helt rigtig. Så det endte med at jeg måtte købe opskriften. Og jeg havde det næsten rigtigt, men jeg havde aldrig gættet at det var sådan man gjorde det. Nå men det var heldigvis kun 20 kr. og det er nogle rigtig lækre gydelapper. Svigermor har allerede bestilt et par, og tror også vi selv skal have nogle, bare i mere friske farver! Ellers lidt hårpynt (den ene er dog gået tabt =( ) og så lidt vimpler, som du kan finde opskriften på her.lime-garn

 

Jeg har hæklet vimplerne og hårpyntet i dette garn. Det er super behageligt at hækle i, da det er ret glat. Og så har det en fin “shiny” overflade, så det kan bestemt ikke bruges til alt…

 

 

Meeen det er ikke alt. Som tidligere nævnt var jeg igang med et lille tæppe til min venindes kat. Og nu er det færdigt. Det er ikke så stort igen, men passer nok lige til puden på en lænestol. Da jeg hæklede på det, var jeg dog lige ved bare at hækle videre og videre på det. Jeg er helt vild med farverne og ja, jeg synes bare at det er helt fantastisk! Men jeg kan jo altid lave et nyt en anden gang… 

askepot-tæppe

Det er vist også det… Ihh hvor jeg bare ELSKER at hækle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 kommentarer:

 1. super skønne hæklerier :) sjovt jeg havde samme ide med isen og flødebollen :) men har bare ikke fået den lavet :) Er så skønt når man får udfordringer af andre, kunne være jeg så fik taget mig sammen :)
  Du har godt nok fået lavet en del :)
  Det er bare så flot alt sammen :)
  KH Micha

  SvarSlet
 2. Sikke en masse fine ting du har lavet! Synes det er sejt at du kaster dig ud i egne kreationer, jeg er ikke kommet længere med hæklenålen end at jeg slavisk må følge opskrifen :-)

  SvarSlet
 3. Ih hvor er det dejligt at se noget vaskeægte smittende hækleglæde. SEJT, at du kunne lave den is, der er taget en bid af.

  Og hvor har du dog været produktiv. Tak fordi du deler!

  Kh Rikke

  SvarSlet
 4. Jeg synes den i der er taget en bid af er super sej, har også længe villet lave sådan en, men kunne ikke finde ud af hvordan.
  Du må altså gerne få et par ispinde af mig hvis det er. det hvor jeg købte mine, kunne man kun få vildt mange til næsten ingen penge.
  Du kan jo lige smide mig en mail, hvis jeg skal sende nogle til dig.
  De bedste hilsner Josefine

  SvarSlet
 5. Tak for de søde ord! Så får man jo bare lyst til at lave endnu mere! ;-)
  blogland er fantastisk!

  SvarSlet
 6. Hej Lea
  Er begyndt at lave mit eget ishus. Hækler du filurisen oppe fra eller nedefra?

  Min blev lidt rund i det... ;)

  Hilsen Lone

  SvarSlet