lørdag den 10. marts 2012

En maske-mus


Det er altså en af de fede ting ved at arbejde på et fritidshjem med andre kreative mennesker, at man får lært at lave mange forskellige ting. :-)
Her har jeg lavet en maske-mus sammen med ungerne. Først er der lavet en gipsafstøbning af børnenes ansigt. (først den "klassiske" hvor man får det der gips i ansigtet som laver en maske og bagefter er den fyldt ud med gips så man får en fast afstøbning.) Gipsafstøbningen dækkes af staniol og derefter formes den ønskede form med ler. (som holdes fugtigt da det skal fjernes senere!) Så endnu et lag staniol og derefter 3-5 lag papmache. Alt leren skal helst være dækket! Her er der brugt papirsposer og papirsduge som er krøllet godt sammen inden brug, for at det bliver lidt blødere. Limen er trælim blandet med en smule vand.
Når det så er tørret, tages gipsafstøbningen ud, det første lag staniol tages af og så skrabes leren ud. Og så kommer "de sjove", den skal males. :-) Og så er den færdig! Det er ikke et hurtigt projekt men det er sjovt og fedt. Og ungerne var mega seje. Der var endda nogen som lavede flere, så det var da ikke helt kedeligt. ;-)
Og Sofie blev MEGET glad for musen. Dejligt. :-)

- Posted using BlogPress

2 kommentarer:

 1. Den er godt nok også sød :-)
  Et rigtig fint projekt som kan underholde både børn og voksne i mange timer..

  SvarSlet
 2. Den er mega flot..

  Sikke et projekt.. Er nu ikke helt sikker på jeg fik helt fat i proceduren..

  men måske jeg bare er køkkenstresset.. jeg er alligevel imponeret..

  godt arbejde..

  Lone

  SvarSlet